Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mám pro vás jedno závažné sdělení. Něco se stalo s múzou. Určitě. Není totiž ve své kůži. Jenom doufám, že není stejný případ jako to unavené štěstí, protože to by pro mě nevyznělo moc příznivě. Navštívila mě totiž podruhé. Podruhé mi přinesla nápad na delší povídku.

Výsledkem je, že se v mé hlavě perou Severus se Siriusem a na to moje hlava fakt není stavěná. A to jsem jenom měla v úmyslu splnit jeden z neuvážených slibů a napsat pro Calwen pokračování „sedmi zámků“! Nějakým nepochopitelným řízením Osudu (to vám je strašně škodolibej chlap) se mi z toho vyvrbila romance křížená s detektivkou. Z děje prozradím jenom málo, pár slov bude vždycky u jednotlivých kapitol, ale abych naladila příslušně střelené soukmenovkyně: Je to o Severusovi, takže malý kvíz – kdopak bude jeho partnerka? Pokud hádáte, že Hermiona, máte plný počet bodů. Potkávají se po pěti letech v kouzelnické laboratoři, kde je nečekaně dohoní nejen vzpomínky.

Je vám asi jasné, že Sirius na mě kvůli tomu zuřivě vrčí, zatím mě ale nekousl, tak jsem se jemu i vám odměnila další kapitolkou Svíce. Na ostatní příběhy mi už nějak nezbývá čas a tak posílám jenom pár – tj. dva – drobné střípky:

  • Rozšiřuji si vzdělání a trochu se courám latinským slovníkem. Tak se nedivte, že se to projeví i ve psaní. Opravdu je to HP fanfiction!
  • Jedné větrné noci jsem zabloudila do tišin dalších sympatických stránek a protože se mi moc líbilo, jak jejich autor píše, zadali jsem si vzájemně téma na drabble. Já jsem zpovídala jednoho vykutáleného skřeta.

Protože znám jednu blízkou dušičku, která kromě psaní umí i krásně malovat, vzdala jsem jí hold založením obrázkové galerie. Doufám, že na mě proto nezanevře a brzy mi zase něco hezkého namaluje.

Kromě toho jsem sobě i vám pro radost přidala pár fotek, které jsem ulovila při svých nočních toulkách nebo sama namíchala v kotlíku. Mám jich v zásobě víc, ale někde jsem je vytrousila. Snad je časem najdu.

Na závěr ještě trocha sebepropagace – mnou naškrábané příběhy se začínají objevovat i na jiných osobních stránkách. Tu, tady a zde se ptejte proč. Že by se líbily? Jsem polichocena, až se mi nadouvají pírka.

Stromy v Zapovězeném lese už začínají žloutnout a tak všem svým čtenářům přeji krásný vstup do bran podzimu. Sama sobě pak, aby v mém lese padaly listy s příběhy, které budete chtít číst.

Vaše sovička Jacomo