Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překlad povídky Whose Son? od FerPotter (originál najdete zde). Za objevení této brazilské autorky, za krásné překládání jiné její povídky (viz Soví síň slávy) a hlavně za betaread moc moc děkuji Leni_ce.

* * *

Prohlášení: Není to moje. Tohle všechno patří JKR.

Postavy: Severus Snape, Harry Potter

Shrnutí: Severus měl s Harrym spoustu plánů, dokud se s ním nesetkal. Původně 3x100 slov.

A/N: Příběh byl napsán pro Potion Mistress u příležitosti jejích narozenin. Přála si něco o Severusovi, tak to dostala. Děkuji Annie Talbot za betareading.

   

Obrazek

 

Dnes večer... Dnes večer přijede Harry do Bradavic a Severus se konečně setká s chlapcem, který vyrostl z onoho dítěte se zelenýma očima – s jejíma zelenýma očima. Kromě vlasů – tmavých a nikoli světle hnědých – to totiž byla jediná věc, kterou si z chlapcova vzhledu pamatoval.

Mohl je mít tmavé po něm. Měl je mít. Kolikrát si představoval, jak ho má v náručí, jak mu to dítě svírá svýma drobnýma ručkama prst, zatímco jeho žena je oba pyšně objímá? Ta představa se mu vracela znovu a znovu tak často, až způsobila, že si přál takovou realitu prožít – nebo aspoň to, co z ní zbylo.

* * *

Severus uvažoval o vyrůstajícím Harrym jako o svém vlastním synovi. Odčinil by tak chyby, které udělal a které nakonec Lily stály život. Tolik jí toho dlužil, a aby byl upřímný, mnohem víc si přál mít ji po svém boku než se stále jen probírat starými vzpomínkami na svoje dětství.

Ale pokaždé, když mu ta touha zachvátila srdce, vypluly na povrch další vzpomínky. Jejich černé pozadí, přestože po zmizení Pána zla přece jen trochu vybledlé, mu připomínalo krutou realitu toho posmrtného života, kterým žil. Nemohl být Harryho otec.

* * *

Ale možná bude schopen být jeho rádcem a průvodcem na cestě k dospělosti. Severus věděl, že chlapec je silný, a určitě je inteligentní a talentovaný jako jeho matka. Mohl by tedy vzít chlapcovu výchovu do svých rukou a splnit si tak alespoň část svého snu.

Když ale malý chlapec vstoupil s ostatními prváky do Velké síně, pravda uhodila Severuse do očí a bolestně mu sevřela srdce. Nepoddajné tmavé vlasy, hlouček kamarádů okolo a obdivné pohledy učitelů. V té chvíli Severus pochopil... Harry nebyl a nikdy nebude nic jiného než Potter.

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Panečku.

(Danae, 24. 8. 2009 20:52)

Krásná miniatura a obdivuhodný překlad.