Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsem a budu

Originál viz http://www.fanfiction.net/s/3450735/44/Unexpected

 
Z Hermioniných předchozích dopisů:
Milý Harry, jak jsi opravdu na tom, pokud jde o mne a Severuse? (kap. 42)
Ahoj Coline, předal jsi mi všechny fotografie, které jsi pořídil na mých narozeninách? Jsi si jistý, že žádná nechybí? (kap. 38)
* * *
 

Ach, Hermiono, jak se mě na tohle můžeš ptát?

Já nevím. Stručně řečeno. Vždycky budu Tvůj kamarád. Byl jsem, když jsi byla zfanfrněná do Lockharta, a stále jsem, když jsi zblázněná do Snapea, ale pokud jde o to ostatní, já prostě nevím. Možná Ti to budu schopen říct za šest měsíců, za šest let nebo za šest životů.

Hele, já chápu, že je mu opravdu, opravdu moc líto toho, že se zmínil o proroctví a shodou okolností (pokud je to ten správný výraz) tak způsobil smrt mých rodičů, a že si na mě vyskakoval celou dobu, co mě musel učit. Chápu, že nenávist, která z něj vždycky vyzařovala, se netýkala mě, ale jeho, že nešlo o mě, nýbrž o něj. Dokonce i chápu, že je to dobrý člověk, který se vydal špatnou cestou, a ne ten hnusný mizera, kterého jsem v něm viděl. Ale pořád má to všechno na svědomí a zničil mi dětství. Téměř zničil mě. Můžu mu odpustit, ale copak můžu zapomenout?

Můžu zapomenout na to, že moji rodiče zemřeli, když jim bylo sotva tolik, kolik je teď nám? Můžu zapomenout na to, že jsem skončil u lidí, kteří mě nenáviděli a postarali se, abych to dennodenně pocítil? (Ačkoliv pokud Snape mohl tak dobře předstírat, že mě nenávidí, když tím měl v duchu na mysli mé dobro, možná to platí i pro ně? Nebo aspoň pro tetu Petunii? Fuj, to obrací všechno kolem mě vzhůru nohama.) Můžu zapomenout na to, že celý život vypadám v očích světa jako nějaký velký falešný hrdina, protože on předal ono proroctví idiotovi, který se díky tomu mohl seberealizovat?

Myslíš, Hermiono, že tohle všechno dokážu?

* * *


Nechci na Tebe vyletět, ale fakt si myslíš, že jsem tak pitomý? Byl jsem u toho, když Harry dostal Tvůj dopis, a když mi nemohl říct, o co v něm jde, vlastně mi to tím nechtěně prozradil. Jde o Snapea, že jo? Můžu říct jen jediné – jsi blázen. Naprostý cvok. Což je ale pro Tvoje přátele o to větší důvod, aby tě podpořili, takže budeme připravení posbírat střepy, až to budeš potřebovat.

Jsem a vždycky budu Tvůj přítel.

Ron             
 

 * * *


Vy dva jste ti nejlepší kamarádi na světě. Kdo by řekl, že budu jednou vděčná trollovi?

Harry, samozřejmě, že nemůžeš zapomenout. Nikdy jsem to od Tebe ani neočekávala. Ale možná bychom mohli časem společně vytvořit šťastnější vzpomínky, které by vytlačily jed z rány. Podobá se Ti víc, než tušíš. Nikdy nebudeš muset posbírat moje střepy, Rone, ale strašně moc Ti děkuju za nabídku.

* * *


Ginny,

co jsi provedla? Hermiona se mě vyptává na další fotku. Jak je možné, že o tom ví?

Colin              

* * *


Řekni jí, že další fotka neexistuje.

Nebyla to lež. Existovaly dvě: jedna, kterou rozřízli a následně spojili, aby zakryli její žert, a kopie, kterou upravili a použili na ni matoucí kouzlo na odstranění zábran. Vidět Snapea, jak se usmívá na Hermionu a ona mu úsměv oplácí, nahánělo husí kůži. Ale zřejmě to nestačilo, bude to muset něčím okořenit.

 

to be continued 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(teriisek, 29. 4. 2013 13:26)

Ron a Harry překvapili, líbí se mi, jak Hermionu respektují, to se obvykle nevidí. A Ginny se bojím, zasloužila by si nějakou pořádnou lekci, aby jí konečně došlo, že už toho bylo dost! Díky moc za překlad a pardon za zpoždění, vůbec jsem novou kapitolu nezaregistrovala..

Re: ...

(Jacomo, 2. 5. 2013 8:23)

Mě Ginny spíš baví nebo je mi jí líto, protože nevěřím, že by vztahem Hermiony a Severuse mohlo něco otřást, po tom všem, čím už prošli. Ale Weasleyovic dívenka si asi nabije čumáček...
Vůbec se neomlouvej, já tu aktualizaci originálu taky hned nezaregistrovala.

...

(Zuzana, 12. 4. 2013 14:25)

Ron ma prekvapil. Skôr som niečo podobné čakala od Harryho, ale je pravda, že Severus bol k nemu hnusný a nespravodlivý. Ale aj tak sú to skvelí kamaráti.
Ginny stále nedá pokoj :/
Budem sa tešiť na pokračovanie, za túto kapitolu ďakujem :)

Re: ...

(Jacomo, 16. 4. 2013 9:25)

Miluju, když autorky nedělají z Rona pitomce. Tady si holt svůj díl weasleyovské idiocie vybrala Ginny :-)
Taky se těším, co přijde dál. Díky.

...

(marci, 10. 4. 2013 8:09)

Tuhle povídku miluju! Ale Duj přidává tak děsivě nepravidelně, že si jí opravdu budu muset přečíst od začátku :) Ale závěr kapitoly mě pobavil - ony mě ty dopisy vlastně baví vždycky :) Krásný překlad, díky moc! A je skvělé, že dáváš upozornění na kiži :)

Re: ...

(Jacomo, 16. 4. 2013 9:24)

Já se musím vracet u překladu každého dalšího kousku, abych se do toho dostala. Ale zaplaťmerlin, že se objevují. Taky děkujů!

...

(solace, 9. 4. 2013 22:08)

Hádam Harry časom zabudne a zistí, že Snape je vo vnútri duše dobrým človekom. Tiež to nemal v detstve ľahké. Takže ako spomenula Hermiona, sú si v mnohom podobní. A ten posledný odstavec ma dostal! Čo to zase spriadajú Colin s Ginny? Čo chcú okoreniť? Nedostali ešte po prstoch?! Vďaka za preklad ďalšej kapitolky, Jacomo. Teraz už len dúfať, že Duj začne aktualizovať častejšie než štvrťročne:-)

Re: ...

(Jacomo, 16. 4. 2013 9:23)

Ginny se nezdá. Sama jsem zvědavá i trnu, co z toho vyleze.

Pěkné

(Lupina, 9. 4. 2013 11:03)

Nemohu říct, že bych Harryho nechápala. Toto přátelství se mu bude těžko přijímat. Nu, autorka by se měla polepšit a povídku konečně dokončit. Už je to tak dávno, co jsem to četla, že už pomalu ani nevím, co se dělo. Vím, na to je jediná rada, začít od začátku :-) Děkuji Ti, Jacomo, za další kousíček této povídky.

Re: Pěkné

(Jacomo, 16. 4. 2013 9:22)

Spravedlivě musím uznat, že duj i při svých čtvrtletních intervalech pořád aktualizuje rychleji než já.