Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překlad povídky Fates and Fortunes od australské autorky duj. Originál naleznete na http://www.fanfiction.net/s/2177155/1/Fates_and_Fortunes.

Přeloženo se souhlasem autorky.

  

Poznámka autorky: Sbírka deseti celkem optimistických drabblů (v originále o 55 slovech), které v chronologickém pořadí vysvětlují možné osudy některých oblíbených postav. Relikvie smrti a Brumbálova smrt jsou ignorovány, Snape a Hermiona tu vystupují jako pár.

Poznámka překladatelky: Naprosto originální Epilog, který jsem prostě musela přeložit. Původní počet slov se mi ve většině případů překvapivě podařilo dodržet. V oněch několika výjimkách je těch slov pro změnu jen padesát.

  

Za betaread opět děkuji světýlku Calwen

* * * * * * *

  

Draco

Když bylo Dracovi patnáct, pochopil, že má na Crucio nebo Avada Kedavru slabý žaludek a jediná neodpustitelná kletba ze tří jeho otce ani Pána zla neuspokojí.

Útěk do mudlovského světa představoval oslnivě překvapivou únikovou strategii, která téměř fungovala. Ovšem čelit svému otci bez hůlky znamenalo chovat se jako šmejd a krvezrádce. Bylo to naprosto nezapomenutelné.

 

Ron

Ron prospal závěrečnou bitvu v bradavickém nemocničním křídle. Nikdy nenaplnil svůj jednoznačný osud „hrdinova nejlepšího přítele“, který se stane obětním beránkem, aby zajistil vítězství. Když nakonec všichni jeho spolužáci dostali Merlinův řád první třídy, zuřil.

Harry a Hermiona zachránili Uspávacím lektvarem svému nejlepšímu příteli život za cenu ztráty jeho přátelství.

 

Snape

Po závěrečné bitvě se jí rozplakal v náručí. Hladila jeho umaštěné vlasy a mumlala: „Je po všem. Konečně je po všem.“

Potom už na ni sarkasmus nezabíral. Brzy se ta malá všechno-vím-nejlíp stala jeho třetím a nejlepším pánem. Mohl se nenávidět za to, že je šťastný, ale nemohl se nějak upamatovat, jak se to dělá.

  

Ginny

Jakmile Ginny pochopila, že Chlapec-který-přežil se nikdy nestane Chlapcem-který-ji-miluje, byla nucena obrátit pozornost k dalším nápadníkům: Michaelovi, Deanovi, Nevillovi, Malcolmovi, Seamusovi, Zachariášovi, Vincentovi, Erniemu, Colinovi, Thomasovi a Blaiseovi.

Její bratři kvůli tomu střídavě rudli zlostí, modrali zoufalstvím a zelenali a žloutli, jak se jim zvedal žaludek. Ginny se držela v bezpečné vzdálenosti a bavila se.

  

Sibyla

Sibyla Trelawneyová zapříčinila jedinou věštbou příliš mnoho věcí. Kdyby byla zůstala jen u předpovídání zkázy a smrti, mohla přežít, ale nikdo nebude Albusi Brumbálovi říkat, že ho zabije závislost na citronových bonbonech. Rozhodně ne nahlas.

Poté, co se ředitel zbavil jejího těla, usmál se a vhodil si do úst citronový bonbon – a vzápětí se udávil.

  

Harry

Harrymu trvalo deset let, než pochopil, že dává přednost slávě před anonymitou – jen chtěl být slavný díky svým skutkům a ne díky jizvě. Možná by si toho všiml dřív, kdyby Rita Holoubková sáhodlouze nepopisovala jeho lehkovážný a povalečský život.

Místo, aby byl Tím-o-kom-se-nemluví, měl se radši stát třeba profesionálním hráčem famfrpálu. Teď už bylo pozdě.

 

Percy

Ve své mysli byl Percy stále prefekt, který se drží pravidel a trvá na předpisech. Ale co si má člověk počít, když ho nikdo neposlouchá, zvlášť když nemá k dispozici žádné školní nebo jiné tresty, kterými by mohl vyhrožovat? A jak se má vyrovnat s posměchem a titulem nafoukaný panák?

V ústavu byl mnohem šťastnější.

  

Dudley

Dudley měl svaly býka a srdce zbabělé hyeny. Možná by si udržel masku „obyčejného kluka ze sousedství“ déle, kdyby se ovšem všechny jeho dcery nenarodily jako čarodějky. Po druhém podezřelém úmrtí uprchla jeho žena se zbylou holčičkou ze země. Život ve vězení mu přinesl sílu, potěšení a dokonce i popularitu.

  

Hermiona

Po rezignaci Artura Weasleye na post ministra kouzel se Hermiona svezla na vlně obecných sympatií. Všichni velebili její intelekt a vůdčí roli při Voldemortově porážce. V žádném případě si nepřipouštěli, že jejich pochlebování začalo v tom okamžiku, kdy poprvé slyšeli Severuse Snapea říct jí „Ano, drahoušku“ na veřejnosti.

Když mohla dokázat tohle, mohla dokázat cokoliv.

  

Neville

Když Neville nastoupil na místo Minervy McGonagallové, nikdo tím nebyl víc překvapený než on sám – první profesor bylinkářství, který se kdy stal ředitelem Bradavic, a první, který se stal všeobecně známou osobností. Výsledek jeho průkopnického zkřížení ďáblova osidla s kořenem mandragory nahradil domácí skřítky na postu kouzelníky upřednostňovaných služebníků.

A pracovnu si zřídil ve skleníku.

  

Konec :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zaujímavé

(Zuzana, 16. 9. 2010 21:50)

Toto je skvelé: "jejich pochlebování začalo v tom okamžiku, kdy poprvé slyšeli Severuse Snapea říct jí „Ano, drahoušku“ na veřejnosti.

Když mohla dokázat tohle, mohla dokázat cokoliv."

Väčšina z postáv dopadla zle, ale Hermiona a Severus sú spolu :D Dudley a jeho čarodejnice je zvláštny nápad, možno by o tom bola aj zaujímavá poviedka :D

.......

(Emka, 16. 8. 2010 23:16)

Zaujalo ma, že sa Dudleymu narodili čarodejnice :D Ktovie ako to dopadlo naozaj... (teda mám na mysli JKR a jej fantáziu, viem, že v jej hlave mnoho postáv žije ďalej svoje životy, možno domyslela aj Dudleyho osud.)

Ach...

(Regila, 11. 8. 2010 19:59)

Ach... věz, že jsem jedním z "tichých nahlížečů", tvoje stránky čtu už stráááášně dlouho, ale s psaním komentů je to u mě trochu horší. A vím, že to ode mě není vůbec hezké. Ale dnes jsem se konečně "pochlapila". :) Nevím, jestli za to může spíš Severus nebo Hermiona, (řekla bych, že oba, spolu se Sybilou a Nevillem) ale nějak mě to donutilo komentovat. Chtěla byh vyjádřit nekonečný obdiv tvému překladatelskému, ale i spisovatelskému umění. Povídky na tvých stránkách mě vždy zahřejí u srdíčka.