Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Moji milí čtenáři, čtenářky, komentující a pravidelní i nepravidelní návštěvníci stránek!

Už si netroufám sem psát jakékoliv termíny, o omlouvách ani nemluvě. Komentář od Cecílie to vystihl - pořád jen slibuji a výsledek nikde. Takže uvedu jen jediné: vězte, že jsem stále tu a že mám v úmyslu své rozpracované povídky dopsat. Jen vám nedokážu sdělit, kdy.

Moc moc děkuji za přízeň všem trpělivým čtenářům, kteří mi ještě věří... Přeji si, aby ostrý vítr skutečného života neodfoukával moje pírka jinam. Chtějí být tady.

 Vaše sovička Jacomo

 

hogwarts_with_owl.jpg

  

Rozpracované povídky podle pořadí soví priority:

Překlad povídky Tread Softly od Dius Corvus - publikováno na hp.kizi.sk, přidávání kapitol cca 1x týdně v sobotu, po dokončení by měl následovat překlad povídky Ashes of Time

Svíce v okně - rozpracováno, termín zveřejnění příští kapitoly neznámý

Prokleté ruce - rozpracováno, termín zveřejnění příští kapitoly neznámý

Dokončení dalších mých rozpracovaných věcí (Jména, Muž od vedle, KvartetoAlfabet) - průběžně, až se mé múze uráčí... prostě nápady momentálně vyčerpány :-(

 

Komentáře

Přehled komentářů

:)

(teriisek, 5. 6. 2012 13:36)

Milá Jacomo, jsem moc ráda, že jsi tu. Ani nevíš, jak tě chápu, když jsem si přečetla tvůj úvod, říkala jsem si, že mi úplně mluvíš z duše. Sama mám dost dlouho rozpracovanou povídku, kterou bych hrozně chtěla dopsat, ale - prostě to nejde. A jakákoliv vysvětlení jsou zbytečná, protože někdo, kdo o mě nic neví, těžko pochopí, co mi v psaní brání (a na rovinu, čím delší dobu to stagnuje, tím víc cítím, že už jsem jinde a že je pro mě vážně těžké navázat tam, kde jsem kdysi skončila). Možná tě potěší, že v tom nejsi sama, a i kdyby ne, alespoň věř, že si počkám tak dlouho, jak bude třeba, protože píšeš skvěle. Takových je už dneska málo! Děkuju!

!!!!!!!!!!!!!

(Cecílie, 2. 6. 2012 16:16)

Víš, napadá mě hned několik slov, ale nejvýstižnější by asi bylo: Sliby chyby! Pořád jen něco slibujš a nic nesplníš! A proč děláš nějaké letové plány? Mám moc ráda povídku Prokleté ruce a novou kapitolu čekám už 2 roky, kdybys neměla rozdělaná další povídky, tak bych ráda věřila, že nemáš chuť ani čas na psaní, ale tak....Zkus se trochu vžít do naší situace. Jak by ti bylo kdyby Relikvie smrti skončilo s tím, že Rowlingovou opustila můza? Nebo, že nemá čas? Jsem proto, aby se povídky vkládaly jednorázově a nebo se přidávaly pravidelně. Tímto tvým způsobem si odvádíž čtenáře, kteří by za něco stály. Ale každý svého štěstí strůjce. Přeber si to jak chceš. Doufám, že jsem nebyla moc hnusná, ale myslím, že jedině kritika člověka může posunout dál. V oboru fanfiction by více kritiky prospělo. Nechceme přece dopadnout jako Twilight sága ne? Mimochodem jejich pubertální fanfiction stojí opravdu za h....(zlámanou grešli). Co říct na závěr? Snad jen to, že přesto všechno jsi výborná autorka s talentem a vkusem. U mě se řadíš k těm lepším a máš opravdu moc hezké stránky. Obdivuju tvůj smysl pro humor a tvé překladatelské schopnosti. Měj se famfárově!

Re: !!!!!!!!!!!!!

(Jacomo, 4. 6. 2012 11:20)

Milá Cecílie!
Nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou se přiznám - tvoje slova ťala do živého. Je to přesně tak, stále jen slibuji a další kapitoly nikde. Nebudu se tu tedy vymlouvat, že do toho pokaždé zase něco nečekaného přišlo, když pravda je jednoduchá - nejsem schopná si udělat čas a znovu začít psát. Je to velká kaňka na mém psaveckém svědomí, která mě trápí. Vím, jaké to je čekat na další kapitoly povídky, kterou si člověk zamiluje. Vím, že jsem díky svému dlouhému mlčení přišla o čtenáře. V tuhle chvíli jsem ale schopna říct jen jediné - pořád chci oba rozepsané příběhy (Prokleté ruce i Svíci) dopsat. Ale chtění samo o sobě nestačí.
Děkuji ti za upřímnost, rozhodně se mě tvoje slova nijak nedotkly, rozhodně ne ve zlém. Mí nespokojení čtenáři na ně mají plné právo.
A samozřejmě moc děkuji i za chválu. Přála bych si, abych tě mohla v brzku odměnit splněním aspoň některého ze svých slibů.
I ty se měj famfárově!

Re: Re: !!!!!!!!!!!!!

(Katka, 4. 6. 2012 16:18)

Nebuď na sebe tak přísná, Jacomo. Jsi výborná autorka a stejně dobrá překladatelka, ale i takovou prostě může zastihnout tvůrčí krize. Kdysi jsem taky psávala a pak jsem toho skoro na šest let nechala, nevypadlo ze mě ani písmenko. Až když jsem narazila na HP fanfiction začala jsem znovu se psaním. Hlavně se nenech zviklat. Na Rowlingovou tlačili nakladatelé a čtenáři, ty si klidně nějakou tu pauzu vychutnej ;) I když je pravda, že další kapitoly Prokletých rukou i Svíce v okně bych si přečetla s gustem :) Tak přeji, ať přijde ta správná nálada na psaní!

Ohhh!

(Cecílie, 2. 6. 2012 16:19)

Magický čas přidání mého komentu, říká se, že si má člověk něco přát.Tak já si teda přeju novou kapitolu k Prokletým rukou.

Jupííí!

(kometa, 26. 4. 2012 7:12)

Samé skvělé zprávy, Jacomo! Tak ať tě líbá Můza a moc se těším :-)

kdepak se nám zatoulala Svíce?

(Aja.Potterhla, 24. 4. 2012 21:14)

Ahoj Jacomo,

jak to vypadá s aktualizací?
Ája

Hurá

(Katka, 17. 4. 2012 23:36)

Samé dobré zprávy, za mě veliké díky, Jacomo. A samozřejmě šťastný příjemný teplý jarní vánek :-)

halooooooooooo

(chalibda, 14. 12. 2011 21:26)

doufám, že sem občas zavítáš, už tě delší dobu neúspěšně scháním, ozvi se mi a můj mail irenabeckova"zavinac"centrum atd :-)

odkaz

(Kitti, 6. 11. 2011 22:47)

ahoj Jacomo, prosím mohla by si sem hodil link na překlad této povídky: Merciless Magic, Magical Mercy. Asi bych ji našla, ale budu ráda, když poradíš, kde bude vycházet. Díky moc a těším se na Proleté ruce, snad přece jen bude pokračování, že jo?

Re: odkaz

(Jacomo, 16. 11. 2011 12:07)

Překlad Merciless Magic bohužel zatím není veřejně přístupný - autorka ho slíbila hodit na svoje stránky, ale dosud se k tomu nedostala :-(
Prokleté ruce jsou moje prokletí. Jak já bych psala, kdyby byla jen trocha času... :-(
PS: Příště se pokusím o pozitivnější odpovědi.

hmm

(jujina, 26. 10. 2011 22:16)

hmmmm, taže jsme se vlastně nic nového nedozvěděli.....hezký plán, to se ti musí nechat...

...

(Zuzana, 4. 10. 2011 18:09)

Ach, vieš, že milujem všetko čo napíšeš a preložíš, asi sa teda pustím do "Svíce" keď tá odporná múza sa v Prokletých rukách niekde zasekla. A teším sa na nové preklady. Ten od Duj ma dosť mrzí. Ani sa neozvala?

Re: ...

(Jacomo, 5. 10. 2011 16:08)

Svíce opravdu vypadá nejnadějněji, je v podstatě napsaná, akorát jsem se teď zasekla na jednom problematickém místě (a taky u překladů). Duj se mi včera ozvala, přidám do informací.

Re: Re: ...

(Zuzana, 6. 10. 2011 23:31)

Super, takže keby to splnila, tak na Vianoce by mohla byť kapitola :)

Prokleté ruce

(Ľubica, 13. 10. 2010 10:29)

taká malá otázka, kedy plánuješ uverejniť nový dielik jednej z mojich najpoviedok? :D

Re: Prokleté ruce

(Jacomo, 13. 10. 2010 14:14)

Původní myšlenka, která je i tady v letovém plánu, byla, že povídku zaktualizuji koncem září, leč nezdařilo se. Mám ji rozpracovanou, víc v hlavě než v počítači, takže to spíš vidím na konec října. Už mě to samotnou štve a stýská se mi po ní.

......

(Zuzana, 8. 10. 2010 23:14)

Tá tabuľka s aktualizáciami v "novinkách" je perfektná. :)

teším sa,

(Emka, 12. 7. 2010 12:24)

že si urobila letový plán :D
Najviac sa teším na -Nezapomeň na mě- a -Prokleté ruce. Tie stoja spoločne na prvej priečke, ďalej kvarteto a ešte si mi nenapísala písmenko :) Vybrala som si "E"
A teším sa aj na nové preklady. Na vianoce si dám -Svíci v okne-, keď ju dokončíš.

Kvarteto

(Silwia, 10. 7. 2010 14:10)

Ano, první příběh z Kvarteta byl naprosto úžasný....:-)) A ten zamaskovaný pod čtvrtou kartou vypadá možná na Luciuse? Necháme se překvapit... :-))