Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejasná zpráva o budoucnosti povídek

  

V komentářích se mi objevilo několikero dotazů ohledně mých rozpracovaných věcí. Z důvodů, o kterých se mi tady nechce psát, protože jsou nechutně přízemní a do sovího světa nepatří a nikdy patřit nebudou, je můj volný čas momentálně značně omezený a to má za následek, že aktualizace stránek poněkud pokulhávají. V důsledku toho se množí obavy některých z vás, zda budu ještě pokračovat v rozepsaných příbězích. Protože chci těmto nejasnostem učinit přítrž, rozhodla jsem se vydat toto svoje resumé a zároveň závazek, ku kterému se upisuji vlastním brkem:

Mé soví dušičce velmi velmi blízký příběh, jehož vyprávěcí linii v žádném případě nehodlám opustit. Kdyby na to měly padnout všechny probdělé noci.

První rozsáhlejší příběh, který do mé hlavy upustila unavená múza, si rozhodně nezaslouží, abych na něj použila Evanesco. Siriusi Blacku, ještě na tebe dojde!

Osud Hermiony je zcela v Severusových rukách a ten jejich společný zase v mých. Alespoň co se české verze týče. A Snapea já určitě neopustím.

Rozumí se samo sebou, že nepřeruším linii tohohle úžasného fenoménu a dopíšu slíbená písmenka. Nádherné "S" pro KaTužku a záludné "N" pro Tefnut. A případná další, která mi ještě zadáte.

Pokud si ještě někdo pamatuje na volné pokračování na fanu kdysi velmi oblíbené povídky Deník, nechť vezme na vědomí, že další kapitoly se nachází v rozpracované podobě v mém počítači. Už nějakou dobu je přemlouvám, aby se konečně učesaly a vyrazily do světa

Dosud jsem nesplnila svůj slib, že naplním zvěrokruh dvanácti povídkami, takže i tento dluh vůči vám čtenářům mám. Kdo si pozorně prohlédl ilustraci, zjistil, že již dopředu jsem plánovala vystřelit jeden z šípů na kentaury. I hlavní postava poslední animální povídky je víceméně také jasná, ale tu vám neprozradím, protože – znáte mě – obvykle tohle bývá pointou příběhu. Kromě toho bych z úcty a piety k první oběti sedmého oficiálního dílu chtěla přepracovat Živočichopis.

Plně si uvědomuji, že si na sebe pletu bič, když vám tady veřejně přiznám, jaké nápady se rojí v mé opírkované hlavě a pod brky mých křídel. Navíc poslední dobou víc slibuji než plním. Ale třeba tak pochopíte, že já, sova Jacomo, v žádném případě svět fanfiction opustit nehodlám.

Tudíž:

Plán první – povídka o Severusi Snapeovi jako pocta in memoriam. Nechci, aby zemřel, a rozhodně ho zemřít nenechám.

Plán druhý – tragikomický příběh o Severusovi a Hermioně z časů budoucích. Dovedete si je představit jako manželský pár, řešící problémy krize středního věku, stárnutí a stáří?

Plán třetí – postapokalyptická vize kouzelnického světa. Voldemort zvítězil, Harry zemřel. Žije ještě naděje?

 

Obrazek

 

Tak to by snad stačilo, ne? Už tak jsem vám skoro slíbila modré z nebe nad Bradavicemi. Jdu pro ně zaletět.

Vaše sovička Jacomo