Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snad to ani není báseň, ale jen trocha chaotických myšlenek sepsaných pod dojmem z úchvatné povídky Broken od inadaze22 aneb moje pocity z Dracova popírání v kapitolách 26 a 27.

Věnováno Jimmi jako poděkování za její nádherný překlad.

 

Nepřišla jsi
Nevstoupila jsi branou
Nezaklepala jsi na dveře
Nepřekročila jsi můj práh

Nepřišla jsi
Nezapálila jsi oheň v krbu
Nenatrhala jsi květy do vázy
Neprostřela jsi můj stůl

Nepřišla jsi
Nedržela jsi mě za ruku
Nehladila jsi mě po tváři
Nezbořila jsi mé hradby

Nepřišla jsi
Nevyslovila jsi mé jméno
Nezanechala jsi tu svoji vůni
Nedotkla ses mého srdce

Nepřišla jsi
A přece tu náhle není prázdno...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Presvedčila si ma ďakujem :)

(Zuzana, 21. 5. 2010 23:21)

Nevydržala som a prečítala, naozaj je to fantastické dielo. Dosť drsné, priam kruté, priateľstvo Hermiony a Draca je opísané nádherne. Harry a Ron mi tam strašne lezie na nervy :D
Je hrozné čakať na pokračovanie poviedky keď sa dostanem do príbehu :D Ale tá radosť, keď pribudne pokračovanie stojí za to. Platí to aj na Tvoje poviedky :)

Díky

(Jacomo, 30. 4. 2010 15:20)

Zuzana: Díky. Já jsem z té povídky byla tak vykolejená, že jsem dokonce myslela, mluvila a psala slovensky. A ty víry pocitů v hlavě - fakt síla! Neváhej a klidně začni číst, v originále je povídka dokončená a Jimmi na překladu poctivě maká, takže naděje na dokončení je veliká. A skutečně to stojí za to. Tohle je jen slabý odvar.

Rapidez: Zajímavé, jak dva lidé vidí v jednom příběhu různé věci. Já mám dokonce teď po přečtení kapitoly "Záblesk v temnotě" dojem, že to takhle vnímám ještě daleko víc. Každopádně díky za milá slova.

---

(Rapidez, 24. 4. 2010 17:56)

Povídka přečtena a tvé chaotické myšlenky zachycené na papíře se mi líbí. Draca si v téhle souvislosti ale představit nedovedu; nedává mi to smysl. Líbí se mi to samostatně, jako nový příběh; nedokážu si vytvořit spojotost s Broken. (Což asi přináší otázku, zda byly tvé řádky pochopeny správně na mé straně - nevím, ale na zalíbení to nic nemění.)

:-)

(Zuzana, 22. 4. 2010 22:14)

Asi pochopím, keď si prečítam poviedku, už nechcem začínať nedokončené, ale možno neodolám a začítam sa. Keď si napísala takú peknú pocitovku k tomu príbehu musí byť fakt dobrý.