Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzhledem k tomu, že se s Calwen v poslední době různě pošťuchujeme, zadaly jsme si vzájemně téma na drabble. Ona mi odpověděla takhle.

Calwen bezvýhradně věří ve Snapeovu nevinu. Pokud je to tedy pravda, pak ovšem tento muž musí být velmi statečný. A jestliže je Patron odrazem kouzelníkovy povahy, může jím být jedině...

       

* * * * * * *

Nahlédl dovnitř. Výborně, tahle učebna je prázdná. Zajistil dveře kouzlem, nestál o to, aby ho někdo objevil. Alespoň dokud to nezvládne. Sevřel pevně hůlku a soustředil se na svou šťastnou vzpomínku. Na těch několik vteřin v Brumbálově pracovně, kdy měl naději, že Blacka s Potterem vyloučí z Bradavic.

„Expecto patronum!“

Stříbřitý obláček se zformoval do podoby čtvernohého zvířete. Dokázal jsem to! Umím vyčarovat Patrona! Všichni budou koukat. V tom mu vítězný úsměv ztuhl na rtech, když poznal, o jaké zvíře se jedná.

Kočka?! Ne! Zase ho čeká jen smích.

Svěsil hlavu. Ve své naivitě šestnácti let si neuvědomil, že jsou i kočky, kterým časem naroste hříva.

KONEC

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kočka

(sisi, 31. 1. 2016 18:11)

To je nádherné, ani nedokážu vyjmenovat veškeré kočičí druhy ( kočka domácí,kočka divoká, rys ostrovid, ocelot, karakul, jaguár, levhart, pak už snad jen tygr, hyena, lev a šavlozubý tygr...) :-)) ale jestli je v šestnácti koťátkem, jistě jej čeká dlouhý kočičí život krát devět, to je celkem útěšné i úspěšné. Moc děkuji. Seve, pochop, není kočka, jako kočka.

To KaTužka:

(Jacomo, 13. 8. 2008 8:58)

Možná by mu ta hříva až tak nevadila - vzpomeň si na Brumbálova slova "Někdy si myslím, že rozřazujeme příliš brzy..." :-)

...

(KaTužka, 19. 3. 2007 17:04)

Než jsem začala číst tuto drabble, přemýšlela jsem o podobě patrona, ale tenhle mě opravdu nenapadl:) Líbí se mi Severusovo zklamání, i když si myslím, že by ho i štvalo, kdyby měl jeho patron hřívu (je to přece jenom zmijozelák:)).
Celkově mě drabble moc potěšila:)

...

(Dott, 21. 6. 2006 13:14)

Pekné :)Mňa by to v živote nenapadlo.