Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milá ZuZano, moje neúnavná komentátorko a věrná čtenářko!

Protože sis vybrala písmenko, které máš ve svém jméně hned dvakrát, pokusím se ti ho sem nasypat také nejméně dvojnásobek. Snad se Zadaří :-)

  

ZAČÁTEK

Všechno má svůj začátek, proto i já s ním započnu svoji písmenkovou Zpověď. „Z“ je písmenko Změny. Ze svojí pozice na začátku slov ohlašuje, že věci už nejsou takové, jaké byly. Že něco začíná.

ZÁZRAK

Jsme tady. Známe se. Prostřednictvím lehkých doteků se Zdravíme přes hradby hor i nekonečno oceánů. Jestli tohle není Zázrak, tak už nic.

ZADÁK

Už to asi z mého písmenkování víte – jsem nadšený vodák. A pokud víte, co to obnáší, pochopíte, že tato pozice je velmi žádaná, protože s sebou přináší spoustu výhod. Ovšem včetně Zodpovědnosti za loď.

ZEDNÁŘI

Miluji Záhady. A ty k zednářům rozhodně patří. Řekla bych, že největší Záhadou je už to, že aurou tajemna je opředena Zdánlivě tak materialistická profese, jako je stavitelství. Jako kdyby kolem nich stála neviditelná Zeď.

ZPĚV

Hudba je jeden z největších Zázraků a Zpěv je přirozená lidská činnost, která by měla být neustále podporována a velebena. Přináší úlevu při smutku, úžasný způsob ventilace radosti a možnost společného sdílení pocitů.

ZÁMKY

Ráda objevuji doteky historie a Zámky jsou k tomu úžasnou příležitostí. A nemusí jít o tu historii obecnou a školní, ale spíš o životní styl a drobné Zajímavosti ze života našich předků.

ZIMA

Sice zavírá brány hradů a Zámků, ale zase sebou nese jiné výhody. Klid a mír odpočinku a kdesi hluboko v Zemi Zázrak Zrození.

ZÍVÁNÍ

Je to nemoc. Nevěříte? A přece – je nakažlivé a přenáší se pohledem :-)

ZENKALI

Nakonec ještě trocha Zeměpisu, ačkoliv tohle místo na mapě nenajdete. Zkuste to ale v knize Ostrov v nebezpečí, kterou napsal Gerhart Durell, a objevíte Zázračný svět.

ZÍTŘEK

je tajemství. Země za obzorem. Největší Zisk, který nám přináší Závěr dneška.